Изборник Затворити

НОВОГОДИШЊИ БАЗАР НА ГРАДСКОМ ТРГУ У ЋУПРИЈИ

На градском тргу у Ћуприји постављена је продајна штанд-кућица у којој је изложена новогодишња декорација, украсне свеће и чаше са новогодишњим мотивима, рукотворине деце са посебним потребама.
У израду ових предмета укључено је око петнаесторо деце, корисника дневног боравка Центра за социјални рад а њима су подршку у продаји и изради предмета пружили ученици ОШ “Вук Караџић” са својим наставницима.
Куповином ових производа грађани дају подршку малишанима који су учествовали у њиховој изради у протеклом периоду у оквиру пројекта “Радно-окупациона терапија” који реализује општина Ћуприја у оквиру програма “подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – SWISS PRO”.
Пројекат спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у партнерству са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО). Циљ је да се кроз радно – окупационе терапије са особама са инвалидитетом омогући развој личних капацитета и дружење у подстицајном окружењу.